Thursday, March 24, 2011

Melepas Lagi


Eloo..

Lunch time td NM pglah  membersih dan of course menyucikan mata di Ampang Park.  Sedang dok melalui jalan bawah tanah dekat LRT Stesen Ampang Park tu, macam biasa.. ada byklah booth yg jual baju, kasut, shawl. aksesori dan macam2 lagilah. (kesimpulannya barang2 pompuan ok…)

Tiba-tiba mata NM stucked dkt sehelai dress labuh berwarna putih ni.  NM terus tnye kat member..cantik tak weyh?  "Wah nice dress la wei, gila tak cantik!"..Bile member pun dh ckp cun tu, NM lglah confident.  Siap test2 bagailah kat cermin kecik tu.  Mmg cantiklah sgt (mata aku lah ye, mata org tak tau..fine).  Apatah lg NM sekarang tgh addict dgn skirt!! No more jeans buat masa ini…rupa long dress yang begitu mahal tu lebih kurang mcm ni lah ye.

Atas lebih kurang mcm ni..ropol tu penting, pakai dengan inner, sure santek banget!

bawah die macam ni lah..ada ropol2 yg sgt cute, pakai pulak ngan sandal yg rata, superb!
Lepas dh confident cantik konon, baru teringat dlm wallet ada 2 hengget jek. Harga dress tu tau berapa? RM150……………………eh silap RM15 jek tau……..lepas tu merayulah kt minah indon yang jual tu.  NM ckp kt die, “Boleh tak simpan dulu dress ni, in one hour time I dtg bayar, xde cash sekarang”  Minah indon pun berfikir sekejap. “Bolehla kak, klu akak tak dtg dlm 1 jam sy sangkut balik dress ni kt depan ok”  NM dah yakin benar NM akan dpt grab dress tu dlm masa 1 jam lagi ok, sebab nk pg withdraw duit dulu dkt Ampang Park yang hanya sejengkal tu.

Selepas 1 jam, NM bergegaslah ke situ semula dgn member pg tmpt tadi. Baru bukak wallet nak bayar RM150 tadi…eh silap RM15 tadi…minah tu boleh ckp apa tau?  “Kak, maap ya, sy pg toilet tadi, kawan sy sudah jual skirt tu”..NM jawab kat die “fine!!!!!!!!!!!!” member NM siap cakap “Mana kawan awak yg jual dress tu??”….NM terus ajak kawan NM blah sebab nnti dua2 pun kena high blood pressure ok…esok MC kan payah tu?

Luluh hatiku……………………………………….mood sekarang adalah merajok dengan Minah Indon tu………..patutkah?

Sekian, terima kasih.

2 comments:

  1. mst comey gile kan?? nona pon ngah berjinak jinak pkai skirt.. sbb peha da gedobok!! waaaa!!

    ReplyDelete
  2. wuahahaha..wuahaaa..comei sgtla dress tu:)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget