Wednesday, May 30, 2012

SET BERSALIN/BERPANTANG - SHAKLEE


Anda tak perlu memikirkan set bersalin yang sesuai dan ekonomi, dan menilai antara jamu itu jamu ini. Dapatkan set bersalin/dalam pantang Shaklee, dengan harga yang cukup murah dan cukup bagus untuk memastikan anda sentiasa bertenaga dalam menguruskan orang baru.

Set ini lengkap untuk sepanjang tempoh berpantang (malah boleh terus diamalkan sehingga 4 bulan selepas proses melahirkan), ini mengandungi:
  1. Vita Lea (multivitamin)
  2. B-Complex (with Asid Folic) 
  3. Vita-C 
  4. Zinc
Kini anda tak perlu risau lagi kerana set ini amat sesuai sekiranya anda menyusukan bayi. Ia tidak mengandungi sebarang bahan aktif yang berbahaya ataupun herba yang tidak sesuai untuk bayi yang menyusu.

Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.
 
B-Complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.
 
Vitamin C 500mg Sustained Release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
 
Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.
 
Sesungguhnya janganlah kita ambil mudah dalam penjagaan diri selepas proses mengandung dan melahirkan.  Sistem badan kita memerlukan makanan tambahan seperti ini bagi menggantikan sel darah, tenaga dan sistem antibodi yang makin berkurang.  Untuk kita kekal sihat, cergas dan awet muda bukanlah perkara yang sukar. Anda hanya perlu ada kesedaran diri untuk berubah! Yang paling penting, produk ini dijamin HALAL.
 
Jika anda berminat untuk  mendapat set ini, boleh hubungi saya melalui emel nourimirza09@gmail.com atau boleh terus hubungi di talian 019-2878326.  InsyaAllah saya akan membantu anda untuk kekal sihat dan cantik untuk keluarga tercinta.
 

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget