Friday, June 1, 2012

SUGAR CONTROL SET

Penyakit kencing manis semakin menular dikalangan orang ramai tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya.  Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghadapi penyakit kencing manis.

Penyakit kencing manis membawa kepada:
  • Penyakit jantung
  • Penyakit buah pinggang
  • Luka lambat sembuh dan
  • Hilang fungsi saraf
Set Sugar Control Shaklee membekalkan nutrisi lengkap untuk meningkatkan kesihatan penghidap kencing manis.

Kebaikan:
  • Mengekalkan paras gula sihat dalam darah
  • Melegakan rasa kebas dan semut-semutan
  • Membantu menyembuhkan luka
Apa yang terkandung dalam Set Sugar Control?

1) Energizing Soy Protien - Vanilla

Kelebihan ESP ini ialah;
Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu. menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease (heart, cancer etc)

Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

2) Vita-Lea Iron Formula

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif.  Mengandungi 28 vitamin dan mineral penting yang  diperlukan oleh orang dewasa. Penggunaan harian boleh meningkatkan kesihatan secara menyeluruh, menyokong jangka hayat hati, usus dan mata, meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi dan boleh memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas.

3) GLA Complex

Digunakan ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. Merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yg digunakan oleh badan untuk membentuk badan mengawaltelur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari ini adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara intergriti sel.

4) AlfaAlfa Complex

Kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium, fosporus, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.

5) Vita-C

Antioksidan yang kuat, merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat      menyokong kesihatan jantung, imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

6) Zinc Complex

Perlu untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan dan bertindak sebagai metabolik semulajadi. Zinc juga dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan.

Banyak lagi perkara yang nak saya kongsikan dengan anda sebenarnya. Tapi cukup dulu untuk hari ini. Jika anda memang mementingkan kesihatan diri,  anda harus memilih untuk mengamalkan set sugar control ini. Inginkan maklumat lanjut boleh terus email saya di nourimirza09@gmail.com atau call/sms di 019-2878326. Harga yang terbaik untuk pelanggan-pelanggan saya juga. InsyaAllah, niat yang suci akan membuahkan hasil yang anda hajatkan.

No comments:

Post a Comment